0 0 item(s) - 0,00 kr

Du har inga produkter i din varukorg.

View cart
Offert önskas
Produkt: 90273

Hövding 3

2 395,00 kr
  • 12 295,00 kr

Art nr: 90273

HÖVDING

Produktinformation

HÖVDING 3. Världens säkraste cykelhjälm är inte en hjälm. Hövding 3 är en airbag för cyklister som man bär runt halsen i form av en krage. Vid en eventuell olycka blåser airbagen upp och formar sig kring huvud och nacke som en skyddande huva. Enligt vetenskapliga undersökningar är airbagteknologin 8x säkrare än traditionella cykelhjälmar. Sensorer inuti kragen läser av cyklistens rörelsemönster 200 gånger per sekund, så snart Hövding är aktiverad. Vid en olycka blåser airbagen upp på 0,1 sekund. Storleken går att anpassa med en justeringsratt (Boa).

Hövding 3 går att ansluta till din smartphone via Bluetooth, för att få tillgång till ytterligare funktioner, som t.ex:
1) Utvalda ICE-kontakter meddelas automatiskt vid en eventuell cykelolycka.
2) Möjlighet till analys av personlig och kollektiv cykeldata.
3) Batteristatus med påminnelse om laddning.

Kragen som omsluter airbagen är tillverkad av ett svart, vattentätt och smutsavvisande funktionstyg. En dragkedja på framsidan gör Hövding lätt att ta av och på. Med Hövdingen medföljer ett svart basskal som skyddar mot smuts och slitage. Hövding ska alltid användas med ett basskal eller ett säsongsskal.
Batteritid för ca 15 timmars aktiv cykling. Regntålig.Vikt ca 800g
Ljud- och ljussignaler indikerar när Hövding är aktiverad/avaktiverad, behöver laddas etc.
Hövding får endast användas till cykling på standard tvåhjulscykel i stadsmiljö och på landsväg.
Hövding är godkänd för personer över 15 år med huvudstorlek (omkrets) 52–59 cm (20,5–23,2”) och för halsmått upp till max 45 cm (17,7”) i omkrets.

Se video om Hövding!


Mer information

Stäng av varuprov Nej
PV Artikel nr Nej

Hövding
Hövding Cykelhjälmen Hövding har sitt ursprung i grundarna Anna Haupts och Terese Alstins examensarbete i industridesign vid Lunds Universitet 2005. Idén att utveckla en ny typ av cykelhjälm uppkom i samband med införandet av en lag om obligatorisk cykelhjälmsanvändning för barn upp till 15 år i Sverige, vilket medfört en debatt om huruvida hjälmtvång även kunde vara aktuellt för vuxna cyklister. Anna Haupt och Terese Alstin såg sitt examensarbete som en möjlighet att ta reda på om det gick att ta fram en cykelhjälm som människor med glädje skulle använda – med eller utan lagtvång. "Då vi undrade hur man skulle vilja att morgondagens cykelhjälm såg ut fick vi bland annat följande svar: - Som en snygg mössa med inbyggd hjälm. - Liten och vikbar så man kan stoppa den i fickan. - Med möjlighet att byta utseende, som med mobilskal och peruker. - Osynlig. I samma stund som vi hörde ordet ”osynlig” så förstod vi att det var precis vad som behövdes. En osynlig cykelhjälm. Och så föddes det första fröet till Hövding". Examensarbetet ledde till konceptet airbagcykelhjälm och fick Innovationsbrons Idéstipendium. Detta blev startskottet för att utveckla Hövding till en riktig produkt. 2006 vann Hövding Venture Cup, varefter Hövding Sverige AB startades.