0 0 item(s) - 0,00 kr

Du har inga produkter i din varukorg.

View cart
Offert önskas
Produkt: 90273

Hövding

2 295,00 kr
  • 12 150,00 kr

Art nr: 90273

HÖVDING

* Obligatoriska fält

2 295,00 kr

Produktinformation

HÖVDING. Hövding cykelhjälmen med inbyggd airbag är det säkraste valet för stadscyklisten! Hövding är en cykelhjälm olik allt annat som finns på marknaden idag. Hövding är en svart krage som cyklisten bär kring halsen. Kragen innehåller en hopvikt airbag som blir synlig först när man hamnar i en olycka. Airbagen är utformad som en huva som omsluter och skyddar cyklistens huvud. Utlösningsmekanismen styrs med hjälp av sensorer som registrerar den onormala rörelsen hos cyklisten vid en olycka. Själva kragen är den synliga delen av uppfinningen. Hövding är enkel att ta med, snygg och diskret i sin utformning, samtidigt som den räddar ditt liv. En ergonomisk hjälm som uppfyller alla säkerhetskrav och diskret smälter in med dina övriga kläder.

Fakta:
- 3 gånger bättre stötupptagningsförmåga än den näst bästa hjälmen i Folksams test 2012
- tål flera slag utan att spricka som vanliga hjälmar kan göra
- 10 timmars batteritid i aktivt läge
- uppblåst läge på 0,1 sekund
- skyddar större delar av huvudet jämfört med vanliga hjälmar

Storlekar:
Halsomkrets mindre än 36 cm: small.
Halsomkrets 34-42 cm: medium.
Halsomkrets 38-45 cm: large.
För funktionens/säkerhetens skull spelar passformen ingen roll. Du som ligger på gränsen mellan storlekarna bör välja den större av storlekarna. Hövding cykelhjälm får ej användas av personer under 15 år.

Se video om Hövding!


Mer information

Stäng av varuprov Nej
PV Artikel nr Nej

Hövding
Hövding Cykelhjälmen Hövding har sitt ursprung i grundarna Anna Haupts och Terese Alstins examensarbete i industridesign vid Lunds Universitet 2005. Idén att utveckla en ny typ av cykelhjälm uppkom i samband med införandet av en lag om obligatorisk cykelhjälmsanvändning för barn upp till 15 år i Sverige, vilket medfört en debatt om huruvida hjälmtvång även kunde vara aktuellt för vuxna cyklister. Anna Haupt och Terese Alstin såg sitt examensarbete som en möjlighet att ta reda på om det gick att ta fram en cykelhjälm som människor med glädje skulle använda – med eller utan lagtvång. "Då vi undrade hur man skulle vilja att morgondagens cykelhjälm såg ut fick vi bland annat följande svar: - Som en snygg mössa med inbyggd hjälm. - Liten och vikbar så man kan stoppa den i fickan. - Med möjlighet att byta utseende, som med mobilskal och peruker. - Osynlig. I samma stund som vi hörde ordet ”osynlig” så förstod vi att det var precis vad som behövdes. En osynlig cykelhjälm. Och så föddes det första fröet till Hövding". Examensarbetet ledde till konceptet airbagcykelhjälm och fick Innovationsbrons Idéstipendium. Detta blev startskottet för att utveckla Hövding till en riktig produkt. 2006 vann Hövding Venture Cup, varefter Hövding Sverige AB startades.